Kiwi: n ja pingviinin välinen ero | Ero-Välillä | fi.natapa.org

Kiwi: n ja pingviinin välinen ero




Keskeinen ero: Kiivi ja pingviini ovat lentämättömiä lintuja. Kiwi kuuluu Apterygidae-perheeseen Animalia-kuningaskunnassa. On olemassa viisi tunnettua kiivilajia sekä useita alalajeja. Pingviinit ovat eteläisen pallonpuoliskon eläimiä, joissa on vedettömät linnut. Ne ovat lihansyöjiä, ja ne ruokkivat pääasiassa zooplanktonia, myös kalmareita, äyriäisiä ja kaloja.

Monet ihmiset eivät tunne ympäristössä esiintyviä erilaisia ​​lintulajeja. Kiivi ja pingviinit ovat usein helppo erottaa toisistaan ​​ulkonäönsä vuoksi. Mutta missä he asuvat, mitä he syövät ja miten ne eroavat toisistaan ​​monin tavoin, mukaan lukien käyttäytyminen? Kiivi on kotoisin Uudesta-Seelannista, jossa on myös enemmän pingviinilajeja kuin missään muussa maassa. Esimerkiksi: Hoiho tai Yellow Eyed Penguin.

Kiwi kuuluu Apterygidae-perheeseen Animalian kuningaskunnassa. On olemassa viisi tunnettua kiivilajia sekä useita alalajeja. He ovat lintuja, joilla ei ole kykyä lentää. Ne ovat ehdottomasti yön lintuja, jotka metsäpohjalla ryöstävät pitkiä ja ohuita nokkajaan etsimään maata pienille eläimille, kuten grubeille ja sliekille. Kiwi-muna on kuusi kertaa suurempi kuin kananmuna. Ne asettavat maailman suurimman lintulajin suhteessa suurimpaan munaan. Kiivi on Uuden-Seelannin kansallinen symboli.

Pingviinit ovat eteläisen pallonpuoliskon eläimiä, joissa on vedettömät linnut. Ne ovat lihansyöjiä, ja ne ruokkivat pääasiassa zooplanktonia, kalmareita, äyriäisiä ja kaloja. He luottavat pääasiassa juoksuun tai uimiseen, mutta ne kehittyivät lentäviltä saalistajilta. Heillä on enemmän höyheniä kuin kiivi; ja he voivat viettää puolet elämästään maalla ja puolet elämästään meressä. Monet pingviinit elävät kuitenkin eteläisen pallonpuoliskon lauhkeassa meressä, jotkut Etelämantereella, ja yksi laji (Galápagojen pingviini) asuu lähellä päiväntasaajia. Useimmat pingviinilajit muodostavat monogamisten parien muodostamisen jalostuskaudella. Ne asettavat kaksi munaa kerrallaan; Keisari ja kuningas Penguins, jotka ovat kaksi suurinta pingviinilajia, ovat kuitenkin vain yksi. Toisin kuin muut pingviinit, keisari miehittää kananmunaa, kun taas naaras metsästää.

Kiwi: n ja pingviinin vertailu:

Kiivi

Pingviini

Kuningaskunta

Animalia

Animalia

pääjakso

chordata

chordata

luokka

Aves

Aves

Tilata

Apterygiformes

Sphenisciformes

Perhe

Apterygidae

Spheniscidae

Ominaisuudet

Ne ovat lentämättömiä lintuja; ja ne asettavat suurimmat munat kehon koon suhteen. Niiden siivet eivät ole näkyvissä, koska ne ovat hyvin pieniä.

Ne ovat lentämättömiä lintuja; ja ovat kehittäneet siivet osaksi peitteitä. Ne ovat lihansyöjiä. He viettävät yhteistä elämää maalla ja meressä.

Luokitus

On olemassa viisi tunnettua kiivilajia sekä useita alalajeja.

Ne ovat ryhmä lintuja, joihin kuuluu kuusi alaryhmää ja noin 17–20 lajia.

Väri

Se riippuu lajista, mutta yleensä suurin osa kiiveistä on ruskeat. Jotkut ovat tummempia tai kevyempiä kuin toiset, ja useimmat ovat myös pilkkuja, joissa on valkoisia tai kevyempiä.

Heidän ruumiinsa ovat mustavalkoisia, joskus myös keltaisia, ja niiden nokka on yleensä punainen.

Elää

Kiinteä lika sen elinympäristössä

Jää tai hiekka

ympäröivä

Kiwi asuu ruohossa ja kotoperäisessä pensaassa.

Pingviinien täytyy elää veden lähellä.

Nokka

Heillä on nokka, joka on noin 1/3 kehon pituudesta. Se on erittäin herkkä kosketukseen. Kiivi on ainoa lintu, jonka sieraimet ovat lopussa. Se auttaa heitä löytämään hyökkääviä hyönteisiä maan alla, kun ne työntävät nokkaansa syvälle likaan.

Heillä on vahva nokka; jota käytetään pyydystämiseen. Niskan reunat ovat terävät ja niissä on karkeat piikit, jotka auttavat heitä pitämään kiinni liukkaista kaloista, jotka ne ovat kiinni veden alla.

Elintarvikkeiden lähteet

Kiiveille ruoka on erittäin tärkeää. Näin ollen he asuvat lähellä elintarvikkeiden lähteitä. He elävät pensaassa, koska he voivat kaivaa maahan hyönteisten kaltaisille matoille.

Myös pingviinien osalta ruoka on erittäin tärkeää. Näin ollen he asuvat lähellä vettä ja syödä mereneläviä, kuten tuoretta kalmaria, äyriäisiä ja kalaa.

Predators

Kiivisten saalistajat ovat härkiä, frettejä, kissoja ja koiria.

Penguinin saalistajat tulevat enimmäkseen merestä kuten haista ja leopardin sinetistä.

Lajityypit

  • Ruskea kiivi (Apertyx matelli)
  • Rowi tai Okarito Rowi (Apertyx rowi)
  • Suuri täplikäs Kiwi tai roroa (Apertyx haasti)
  • Pikku täplikäs kiivi (Apertyx owenii)
  • Tokoeka (Apertyx australis)

Jokainen laji kuuluu suurempaan ryhmään läheisesti sukulaisia ​​lajeja, joita kutsutaan sukuun. Elävät pingviinit käsittävät kuitenkin kuusi sukua:

  • Aptenodytes
  • Eudyptes
  • Eudyptula
  • Megadyptes
  • pygoscelis
  • spheniscus

munat

Kiwi-muna on kuusi kertaa suurempi kuin kananmuna. Nainen sijoittaa munansa porakankaan pesään ja uros luo munat noin 70 päivän inkubointiajan.

Useimmat pingviinit asettavat kaksi munaa kytkimeen, vaikka keisari ja kuningas Penguins asettivat vain yhden. Yleensä sekä miehet että naaras luukut munia, mutta se on miehen velvollisuus keisarin pingviinien tapauksessa.

Edellinen Artikkeli

Gigabitin ja Gigabyten välinen ero

Seuraava Artikkeli

Taloudellisen ja kompakti-autojen välinen ero