Eaglen ja Hawkin välinen ero | Ero-Välillä | fi.natapa.org

Eaglen ja Hawkin välinen ero




Tärkein ero: Kotkat ovat suuria petolintuja. Hawks on saalista, joka on yleensä pienempi ja pienempi.

Sekä kotkat että haukit ovat suuria saalintuja. Molemmat kuuluvat Accipitridae-lintulajiin. Niitä on yleensä vaikea erottaa etäisyydellä; näiden välillä on kuitenkin merkittäviä eroja.

Kotkat tunnetaan suuremmasta koostaan, voimakkaasta rakennuksesta ja raskaammasta päästä ja laskusta. Kotkat pidetään suuremmina kuin mikään muu saalista lintu, paitsi vultures. Hawks puolestaan ​​on laajalti levinnyt ja vaihtelee suuresti. Ne tunnetaan terävistä paikoista, vahvoista kynsistä, pitkistä hännistä, voimakkaista ja kaarevista paikoista ja niiden kyvystä nousta pitkään.

Kotkat tarttuvat saaliinsa ilman laskeutumista ja lentävät sen kanssa niin, että saalis voidaan kuljettaa ahveneen ja repiä. Hawkit pyrkivät metsästämään äkillisiä viivoja piilevästä ahvenesta puissa. Hawkeja pidetään älykkäimpien lintujen joukossa.

Kotkat ovat suurempia kuin haukkoja ja paino enemmän. Jotkut kotkatyypit painavat jopa 18 kg, kun taas suurten ja keskisuurten haukkojen paino voi olla jopa 8 kg. Nämä suurten ja keskisuurten haukkojen koot ovat tavallisesti noin pienimmän kotkan lajin kokoisia.

Kotkat ovat todennäköisesti todennäköisempiä kuin haukkoja, ja niillä on kyky saalistaa suurempia eläimiä kuin haukkoja, pääasiassa niiden koon vuoksi. Kotkat luokitellaan myös kahteen eri luokkaan: maa-kotkat ja merikotkat. Jälkimmäinen pyrkii suosimaan rannikkoalueiden elinympäristöjä ja saalista kaloilla ja muilla meren elämillä. Hawks asuu yleensä metsäalueilla.

Kotkat on pitkään pidetty voiman, rohkeuden ja suuruuden symbolina. Ne on esitetty Rooman valtakunnan tunnuksena, Yhdysvaltojen suuressa sinetissä ja tsaarilaisen Venäjän symbolina. Se näkyy myös monien maiden, kuten Albanian, Itävallan, Ecuadorin, Saksan, Meksikon, Puolan ja Espanjan lipuilla tai vaakuna.

Yksityiskohtainen vertailu Eaglesin ja Hawksin välillä:

Kotka

Haukka

Kuningaskunta

Animalia

Animalia

pääjakso

chordata

chordata

luokka

Aves

Aves

Tilata

Falconiformes

(tai Accipitriformes, q.v.)

Falconiformes

(tai Accipitriformes, q.v.)

Perhe

Accipitridae

Accipitridae

laji

Kaksi pääryhmää kotkat: maa kotkat ja merikotkat, tai ernes.

Yli 250 lajia

Ominaisuudet

Koukut, kaarevat talonit, poikkeuksellisen innokas näkö, voimakkaat siivet, vahvat kappaleet ja höyhenet.

Voimakkaat jalat, terävät ja kaarevat särmät, terävät, voimakkaat ja kaarevat palkit, voimakkaat siivet, innokas näönäkymä, nopeat läiskät voivat nousta pitkään

Sukupuolten välinen erottelu

Nainen on yleensä suurempi kuin mies.

Nainen on yleensä suurempi ja vahvempi kuin mies.

Väri

Väri: kultainen, musta-harmaa, ruskea jne. Kalju kotka on valkoisen höyhen pään ja valkoisen hännän. Laskut ovat yleensä vaalea tai keltainen.

Väri; useimmat ovat harmaita tai punertavan ruskeita päällä ja valkeat alapuolella. Yleensä laskut ovat mustia, jalat keltaiset ja mustat mustat.

Höyhenet

Maan kotkailla on jalat, jotka on suljettu varpaisiin. Merikotkoilla on jalkoja, jotka on suljettu puolivälissä varpaiden kohdalle.

Tavallisesti kaulassa, rintakehässä ja jaloissa on tummempia pisteitä tai juovia ja hännän ja siipien tummempia palkkeja. Heidän jalkansa ovat höyhenisiä, joissakin lajeissa aivan varpaiden kohdalla.

Metsästys

Lähinnä metsästää päivällä. Useimmat kotkat tarttuvat saaliin ilman laskeutumista ja lentävät sen kanssa niin, että saalis voidaan kuljettaa ahveneen ja repiä.

Useimmiten metsästää päivällä; Aasiassa ja Afrikassa leijuu haukkaa, metsästää yöllä. Metsästys äkillisillä viivoilla piilotetusta ahvenesta.

saalis

Vaihtelee lajista; sisältää kalat, käärmeet, keskisuuret selkärankaiset, jauhetut nisäkkäät ja muut linnut.

Pienemmät linnut ja maa-eläimet, kuten rotat, hiiret, gopterit, kanit ja heinäsirkat.

Pesiä

Rakenna pesiä, jota kutsutaan silmiksi, korkeissa puissa tai korkealla kalliolla.

Paksujen sauvojen pesät kalliolle tai kukkulalle tai puille. Muutamat lajit pesivät maahan.

munat

Monet lajit asettavat kaksi valkeaa munaa.

Valkea tai vaaleansininen on yleensä ruskea, ja se on välillä 2–7.

kuoriutumisen

Vanhempi, suurempi poikaset tappavat usein nuoremman sisarensa, kun se on kuoriutunut.

Valkoisella pohjalla peitetty, molempien vanhempien huolehtiminen pystyy lentämään 4-6 viikon kuluttua.

Edellinen Artikkeli

Opetussuunnitelman ja opetussuunnitelman välinen ero

Seuraava Artikkeli

Myöhempien ja entisten välinen ero